COVID-19 afspraken

Afspraken voor lessen en cursussen in tijden van Corona
Ten tijde van Corona zijn de RIVM-richtlijnen en Rijksaanwijzingen leidend en daarop aansluitende gemeentelijke verordeningen. Als Muziek- en Dansschool Heiloo volgen we deze aanwijzingen en handelen we hiernaar.

De overheid heeft vrijdag 14 januari 2022 een aantal versoepelingen aangekondigd in de huidige lockdown. Dat betekent voor de Muziek- en Dansschool Heiloo GOED NIEUWS. Per 15 januari mogen we onze deuren weer openen. Ook ensembles, koren en orkesten mogen weer samen musiceren, acteren en dansen.

Er zijn wel een paar regels waar we ons van de overheid aan moeten houden.
1. We scannen de QR-codes van iedereen die het pand betreedt van 18 jaar en ouder. Dit kan door de docent gebeuren, een beveiliger of de conciërge.
2. In het pand is overal het dragen van een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar, behalve tijdens de lessen.
3. We zullen zo veel als mogelijk de 1,5 meter-regel respecteren. Met name bij volwassenen (18+). Als iedereen hierop let, voelt iedereen zich een beetje veiliger.
4. Publiek is nog niet toegestaan. Heel jonge kinderen mogen door ouders begeleid worden (met mondkapje en qr-code) naar de lessen maar moeten zo veel mogelijk buiten wachten.

Voor een volledig overzicht van de maatregelen voor onze branche, zie de website van de rijksoverheid direct haar deuren moet sluiten.

Jubileum
Graag waren we ons jubileumjaar anders van start gegaan. Maar… wat in het vat zit verzuurt niet. Zo zouden we voor ons eerste jubileumfeest vele optredens verzorgen in verzorgingshuizen en bij dagopvanglocaties ter ere van ons 60-jarig bestaan. Dit idee werd zo enthousiast ontvangen, dat we dat later alsnog graag gaan doen.

Hoe kunt u een corona-toegangsbewijs aanvragen?

Hulp bij het maken van een coronabewijs
Wie het maken van een coronabewijs op mobiel lastig vindt, kan familie, buren of vrienden vragen om te helpen. De meeste bibliotheken hebben een wekelijks CoronaCheck-inloopspreekuur. Kijk voor actuele tijden in de online agenda van uw bibliotheek. Meer informatie over de CoronaCheck-app zelf of het coronabewijs is te vinden op www.coronacheck.nl. Ook is er een gratis telefonische helpdesk: 0800-1421.  

Wat is een QR-code?
Het coronabewijs is een persoonlijke QR-code. Dat is een vierkant met zwarte en witte blokjes. U bewijst met deze QR-code dat u gevaccineerd bent, negatief getest bent of hersteld bent van corona. U laat uw coronabewijs bij de ingang scannen als u de Muziek- en Dansschool bezoekt. Ook is hij geldig bij bijvoorbeeld restaurants, sportkantines, de bioscoop, en musea. U laat dan ook meteen uw identiteitsbewijs zien, zodat het zeker is dat de QR-code bij u hoort.  

Digitaal of op papier
Met de CoronaCheck-app maakt u het coronabewijs zelf op uw mobiele telefoon. Mensen zonder mobiel kunnen het coronabewijs ook printen via de website www.coronacheck.nl/print.  

Stappenplan: coronabewijs maken in de CoronaCheck-app  

  • download de app in de Apple App Store of de Google Play Store op je mobiel. 
  • Klik op “QR-code maken”  
  • Klik op “Volgende”  
  • Selecteer waar u een QR-code van wilt maken (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs)
    ->Voor het maken van een testbewijs gebruikt u de ophaalcode die u in een SMS of e-mail van de testlocatie ontvangt.
    ->Voor het maken van een herstelbewijs of vaccinatiebewijs haalt u uw gegevens op met uw DigiD.  
  • Klaar! U hebt nu twee QR-codes op uw mobiel: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code. 

Nederlandse QR-code versus internationale QR-code
De Nederlandse QR-code laat u scannen bij locaties in Nederland waar het coronabewijs nodig is. De internationale QR-code laat u scannen in het buitenland of als u de grens overgaat. Bijvoorbeeld op de luchthaven.  

Informatie voor het checken van QR-codes door de organisatie
Hier vindt u informatie voor het scannen der codes: https://coronacheck.nl/nl/scanner  

Heeft u geen smartphone of printer? Vraag telefonisch een QR-code aan en krijg deze thuisgestuurd
Heeft u geen smartphone of kunt u geen coronatoegangsbewijs afdrukken? Dan kunt u ook telefonisch een papieren coronatoegangsbewijs met QR-code aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 0800-1351 – u heeft dan wel uw BSN (burgerservicenummer) nodig.