Annieke Sloet van Oldruitenburg

Het kan goed zijn dat je Annieke Sloet van Oldruitenborgh wel eens gezien hebt op televisie. Ze speelde namelijk in bekende televisieprogramma’s als Onderweg naar morgen, 12 steden 13 ongelukken en Westenwind. Momenteel geeft ze les in Heiloo aan de Theaterbende en Musicalproductie.

“Aangenaam! Mijn naam is Annieke en ik woon samen met mijn man en twee jongens  in Heiloo. Op de Muziek-en Dansschool Heiloo geef ik les aan de musicalproductie groep, ik vervang tijdelijk Sanne Mallant, ivm haar zwangerschapsverlof.

Als kind voelde ik me al sterk aangetrokken tot het toneel. Na mijn vooropleiding te Nijmegen werd ik in 1992 aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Theater. In 1996 studeerde ik af als actrice. Na deze opleiding heb ik in allerlei producties voor zowel toneel als televisie gespeeld. En heb de laatste jaren veel lesgegeven, geregisseerd en gewerkt bij allerlei soorten groepen; o.a.bij *De wereld kindertheater te Haarlem,*Jeugd Theaterschool Hofplein te Rotterdam* CKV lessen in Amsterdam o.a.bij Theatergroep Zapp en het toen nog bestaande TIN, Theaterinstituut Nederland. De laatste vier jaar regisseer en maak ik voorstellingen bij Theaterbende Heiloo met kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.

Ik vind het wonderlijk en word er blij van om kinderen:

-Het beste uit zichzelf te zien halen en stralen op het podium en tijdens de lessen.

-Spelplezier en ontwikkeling te stimuleren.

-Onzekerheden te zien overwinnen maar vooral ook om ze te zien samen werken.

Door mijn lange en veel opgedane praktijkervaring en grote passie voor het vak merk ik dat ik kinderen van alle leeftijden op verschillende manieren wegwijs kan maken op het toneel. Het spelen zelf is mijn expertise, en het zal bij mij vooral gaan om het verder ontwikkelen van spelplezier en toneelspel. De zanglessen worden opgepakt door Lotte Schuiling.

Tot ziens bij de Muziek en Dansschool Heiloo, kom vooral even langs bij lokaal 12 om kennis te maken!”