Cursussen

Regelmatig worden er workshops, korte cursussen en projecten aangeboden zoals: Dino-fluit, Kleuterviool, Muziekoriëntatie en Instrumenten proeverij. Muziek-en Dansschool Heiloo verzorgt ook de HaFabra A t/m D opleiding voor leden van muziekverenigingen.

Wil je een instrument leren bespelen, maar je twijfelt nog over welk instrument? Dan is deze cursus een aanrader. Kies twee verschillende instrumenten uit en krijg op ieder instrument twee kennismakingslessen. Dit zal mogelijk in groepjes gebeuren.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Lesduur: 20 minuten

Lesdag, tijd en docent zijn afhankelijk van het instrument.
Kosten: <21 jaar € 25,- voor 4 keer > 21 jaar € 35,- 

De eerste reeks Muziek met Kleuters start op 4 november, speciaal voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool in de leeftijd van 4-6 jaar. Deze 6-wekelijkse cursus is een springplank om zelf muziek te gaan maken en misschien daarna een instrument te kiezen.

Bianca IJdema weet op een speelse manier kinderen te prikkelen om verder te gaan met muziek. Samen luisteren naar muziek en naar elkaar. Samen zingen en spelen op Orff-muziekinstrumenten. De lessen zijn vol beweging en sluiten aan bij de fantasiewereld van kleuters.

Leeftijd: groep 1 en groep 2
Start: woensdag 4 november 2020
Tijd: 14.00 – 14.40 uur
Kosten: 6 x voor € 55,-
Docent: Bianca Ijdema

Samen zingen, veel muziek maken, luisteren naar muziek, bewegen en leuke muzikale spelletjes. Muziekoriëntatie is een feestje. Ook kun je kijken welk instrument bij je past. In de les komen verschillende instrumenten voorbij, maar we gaan ook bezoek bij andere docenten in de muziekschool. Na de cursus mogen de leerlingen zich inschrijven voor 2 x 1 proefles op 2 verschillende instrumenten.

Leeftijd: groep 3 t/m groep 5
Start: woensdag 7 april 2021
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: 8 x voor € 75,-
Docent: Bianca Ijdema

De troubadourharp is een kleine harp die makkelijk vroeger mee te nemen was voor troubadours. Deze harp is ook heel geschikt voor kinderen zodat ze al jong kunnen beginnen met het ontdekken van de harp.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Start: 1 september 2020
Tijd: dinsdag 16.30 – 17.15 uur
Kosten: 4 x  (inclusief gebruik troubadour en materiaal) voor € 45,-

Docent: Klaartje Broers

De dinofluit is geschikt als oriëntatiefluit voor de dwarsfluit. De dinofluit is een kleine dwarsfluit waar de jongere leerling al snel geluid uit krijgt. En als dat lukt, weet je of je de dwarsfluit wilt leren bespelen. Een mooie opstapcursus dus!

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: in overleg met de docent
Tijd: 17:45 – 18:30
Kosten: 3 x (inclusief gebruik Dino-fluit en materiaal) voor € 35,-
Docent: Anke Buringa

Al vanaf je allereerste muziekles mag je deelnemen aan dit beginnersorkestje. Juist door samen te spelen, zul je merken dat je snel thuis raakt op jouw instrument. Maar dat niet alleen, je leert om goed samen te spelen en op elkaar te letten. Alle instrumenten zijn welkom. Rondom kerst zal het orkestje laten horen wat ze de eerste periode hebben geleerd.
Leeftijd: 7-13 jaar
Start: 2021
Tijd: woensdag van 17.00-17.50 uur
Kosten: 10 x voor €75,-
Docent: Daniel Follmann

Er zijn zo veel mooie popliedjes (en kerstliedjes) die zich uitstekend lenen om in koorverband te zingen. Dat gaan we dus ook lekker doen.  Zangdocent Pien Straesser is erg veelzijdig. Niet alleen als zangeres, maar ze staat ook voor de klas. Het doel van dit koor is om vooral lekker te gaan zingen. Aan het einde van de cursus zal er een presentatie zijn op 14 december 2020 in het Witte Kerkje (er wordt dus ook kerst muziek gezongen).

Leeftijd: 15 – 18 jaar
Start: 2021
Tijd: donderdagavond 18:30 – 19:30
Kosten: 8 x € 60,- / € 35,-  als je muziekles volgt bij Muziek-en Dansschool Heiloo

Volg vandaag nog een gratis proefles bij Muziek-en Dansschool Heiloo. Je zit nergens aan vast. Laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten. Meld je hiervoor aan via het contactformulier of bel naar 072-5332460, op dins, woens., dond. tussen 14.00 – 17.00 uur.

Jouw kennis van de muziektheorie een boost geven? Simon Boerke geeft je de basishandvatten van de wereld achter het muziek maken, de muziektheorie. Muziektheorie is de grammatica van de muziek die ervoor zorgt dat muziek klinkt zoals wij dat gewend zijn. Eerst een GRATIS ONLINE proefles? Dat kan op woensdag 17 maart 2021 van 16.00 – 17.00 uur! Smaakt dit naar meer? Schrijf je dan in voor de muziektheoriecursus van 10 lessen, start 24 maart.

Muziektheorie A, B of C
Muziek zit zo boeiend in elkaar! Wil je meer weten over de muziektheorie of overweeg je een studie aan het conservatorium? Dan is deze cursus een absolute aanrader. De cursus is voor iedereen, ongeacht instrument en zang. In 10 lessen wordt de theorie behandeld die je moet beheersen om een diploma/getuigschrift te behalen.

Start: 24 maart 2021
Tijd: Groep A 16-17 uur  Groep B 17-18 uur

Aantal en duur: 10 lessen van 50 minuten plus examen
Prijs: € 41,- voor leerlingen tot 21 jaar / € 50,- voor volwassenen (A gratis voor muziekschoolleerlingen)
Theorie-examen € 10,-  / Muziektheorieboek: ongeveer € 19,50

Docent: Simon Boerke

Speel je een instrument in orkest, ensemble of zing je en loop je wel eens tegen jouw grenzen aan? Of wil je beter leren presenteren? Hilka Jelsma weet als professionele altvioliste wat dit is! Zij heeft zich – met een achtergrond als psychologe én muzikant – gespecialiseerd om musici weer in hun kracht te zetten. En dat komt het spelplezier én de prestatie ten goede.
Kosten €150,- op afspraak (5 lessen, half uur per keer)

Veel liedjes lenen zich uitstekend voor harpbegeleiding. Wat is er leuker dan te zingen en je zelf te begeleiden op harp! We gebruiken hiervoor kleine troubadoursharpjes.

Leeftijd: vanaf 21 jaar
Start: instromen mogelijk
Tijd: dinsdag van 17.15 – 18.15 uur
Kosten: 4 x (inclusief gebruik troubadourharp en materiaal) voor € 79,-

In de jaren 70 en 80 was dwarsfluit écht een mode-instrument. Mede dankzij musici als Berdien Stenberg en Rogier van Otterloo. Bij velen is de fluit daarna in de kast beland. Zonde! Kan ik het nog? Zal ik opnieuw beginnen? JA! BLAAS DE STOF UIT JE FLUIT! Na deze 4 dwarsfluitlessen heb je het weer onder de knie en ben je vast weer enthousiast om het dwarsfluit spelen weer op te pakken.

Leeftijd: vanaf 21 jaar
Start: in overleg met de docent
Tijd: dinsdag van 17.00 – 18.00 uur
Kosten: 4 x € 76,- euro
10 lessen speciaal voor volwassenen die al een basis hebben op hun instrument: viool, altviool, cello of contrabas. Verbinding voelen door jouw spel af te stemmen op dat van de ander. Als volwassene te oud om muziek te leren spelen of om weer op te pakken? Dat is een fabeltje! Dus meld je aan voor de deze lessen op Muziek-en Dansschool Heiloo. Violiste Hilka Jelsma weet u weer in uw kracht te zetten.
Leeftijd: 50+
Start: in overleg met de docent
Tijd: dinsdag van 19.10 – 20.00 uur
Kosten: 10 x 158,- euro
Docent: Hilka Jelsma

Chansons en tango: prachtige melodieën en oh zo heerlijk om te zingen. Dit koor richt zich er helemaal op. Zangdocent Pien Straesser weet er wel raad mee. Zo zingt zij zelf regelmatig tango met een bandoneonist, maar ze zingt ook klassiek, musical en pop. Als zangdocente let ze goed op stemtechniek die nodig is om in dit koor te kunnen zingen.

Leeftijd: 16+
Start: 2021
Tijd: donderdag van 20.00-21.00 uur
Kosten: 15 x € 122,- euro (<21) 15 x € 147 euro (>21)

Instrumenten

Muziek-en Dansschool Heiloo is expert op het gebied van instrumentaal onderwijs en heeft professionele en betrokken docenten. De gekwalificeerde docenten staan klaar om met enthousiasme hun kennis te delen. Lessen volgen op een muziekschool heeft veel voordelen en zij weten hiervan goed gebruik te maken. Zij geloven in de meerwaarde van samenwerken en samenspelen.

Het accordeon is een combinatie van een blaas- en toetsinstrument. Er zijn accordeons met meervoudige bassen en er zijn accordeons met enkeltonige bassen. Door het gebruik van deze melodiebassen kun je naast de volks-/wereld-, lichte en popmuziek nog meer soorten muziek spelen, zoals muziek van Bach en andere componisten. Bij accordeons met standaardbassen bepaalt het aantal knopjes de grootte van het instrument. Net als bijvoorbeeld bij een orgel zorgen registers ervoor dat er verschillende klankkleuren mogelijk zijn.

Docent: Bianca Ijdema
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Op de muziekschool kiezen kinderen vaak pas na een paar jaar les op de klassieke gitaar voor de basgitaar. Je hebt dan zoveel basisvaardigheden dat een overstap makkelijk gemaakt kan worden. Vaak kun je dan ook al snel in een band gaan spelen. In een band vormt de bassist samen met de drummer de ritmesectie. Hun partijen zijn op elkaar afgestemd en samen zorgen ze voor de groove, het begeleidende ritme.

Docent: Fabrizio la Piana, Edwin Ligteringen (vervanger Bas Phaff)
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag:  woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De blokfluit is uitstekend geschikt voor kinderen om hun eerste muzikale ontdekkingen te kunnen opdoen. De blokfluit is echter veel meer dan een ‘beginners-instrument’! Er zijn ook heel veel volwassenen die blokfluit spelen. Heb je wat langer les dan gaat er een wereld voor je open: naast de voor iedereen bekende sopraanblokfluit leer je ook de altblokfluit bespelen. Word je ouder en worden je handen groter dan komen daar ook de tenor- en basblokfluit bij. Kinderen beginnen meestal op een sopraanblokfluit. Na één of twee lesjaren komt daar de altblokfluit bij. Volwassen leerlingen kunnen de lessen beginnen op een instrument naar keuze: sopraan- of altblokfluit.

Docent: Jan Jaap Langereis
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De violoncello of kortweg cello is eigenlijk een hele grote viool. Doordat hij zo groot is kun je hem niet op je schouder leggen om er op te spelen, maar zet je hem tussen je knieën. Hij steunt met een pin op de grond. Op de hoge snaren van de cello kun je prachtige, zangerige melodieën spelen en de lage snaren zijn heel geschikt om baspartijen op te spelen als fundament van een orkest of ensemble. Ook wanneer je er op tokkelt klinkt het instrument erg mooi.

Docent: Irene van den Heuvel
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De drummer is in samenwerking met de bassist is de motor van de band. Wat voor stijl er ook gespeeld wordt, het is de drummer die voor de groove zorgt. Tijdens de drumlessen wordt daarom ook aandacht gegeven aan verschillende stijlen bezig te zijn zoals o.a. pop, R&B, hip hop, latin, jazz, funk, metal en klassiek. Al deze stijlen samen zorgen ervoor dat je een brede techniek krijgt.

Docent: Peter Biesheuvel, Will van Toor
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: dinsdag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De dwarsfluit hoort bij de groep ‘houten blaasinstrumenten’. Vroeger werden ze van hout gemaakt, maar nu zijn de meeste dwarsfluiten van zilver of verzilverd. ‘Dwars’ duidt op de houding van de fluit tijdens het blazen. De toon van een dwarsfluit wordt gemaakt door over het mondstuk heen te blazen (zoals bij een flesje). Kleppen zorgen ervoor dat de gaten in de buis van het instrument afgesloten kunnen worden. Hierdoor kun je verschillende tonen maken.

Docent: Anke Buringa, Martin Rozema
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Gitaar is een snaarinstrument dat je in alle soorten muziek tegenkomt, van klassiek tot pop en jazz. Er zijn dan ook vele manieren om er op te spelen. Je hebt de klassieke gitaar met nylon snaren waarbij je je vingers gebruikt om de snaren aan te slaan. Bij de akoestische gitaar met stalen snaren kun je een zogenaamd ‘plectrum’ gebruiken voor het aanslaan.

Leeftijd: kinderen kunnen beginnen wanneer ze ongeveer 7 jaar oud zijn, maar soms is ook eerder mogelijk. Meestal starten kinderen met les op de klassieke gitaar. Dat heeft als voordeel dat je veel dingen leert die van pas komen als je later akoestische gitaar, elektrische gitaar of basgitaar wilt gaan spelen. Als je meteen wilt beginnen met akoestische of elektrische gitaar kan dat natuurlijk ook.

Docent: Fabrizio la Piana, Edwin Ligteringen (vervanger Bas Phaff)
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De harp is een snaarinstrument. Je speelt er op met je beide handen: met je vingertoppen tokkel je de snaren aan. Een harp heeft veel snaren. Voor iedere toonhoogte is er een aparte snaar. Korte dunne snaren klinken hoog, lange dikke snaren klinken laag. De snaren zijn gespannen op een klankkast, die  nodig is om het geluid van de trillende snaar te versterken. Om te herkennen welke toon het is zijn sommige snaren gekleurd: alle c snaren zijn rood, de f snaren zijn blauw. Er zijn drie typen harpen: de troubadour, keltische harp en pedaalharp. De meeste leerlingen beginnen op de keltische harp.

Docent: Klaartje Broers
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Lesdag: dinsdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De hobo behoort tot de familie van de houten blaasinstrumenten. Daarbij maakt ze, net als de fagot, deel uit van de dubbelrietinstrumenten. De hobo is een prachtig instrument dat heel mooie en aparte klanken heeft. Je kunt al vanaf 7 jaar beginnen met hoboles en dan krijg je meestal eerst een plastic hobo. Die is wat lichter en speelt makkelijk. Deze hobo huur je meestal voor een jaar en daarna besluit je samen met je leraar of je een houten instrument aanschaft of dat je nog een jaar blijft spelen op de plastic hobo. Hobo spelen is ook een vorm van sport, omdat het een fysieke inspanning vergt, met als gevolg – indien je regelmatig oefent – een dubbele voldoening.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De hoorn is een koperen blaasinstrument waarvan de buis is opgerold in de vorm van een cirkel. De totale buislengte van het instrument is ongeveer 3,5 meter. Oorspronkelijk werd de hoorn gebruikt voor het geven van signalen. Zo’n signaalhoorn heeft geen ventielen en bestaat uit een lange opgerolde buis welk op het eind breed uitloopt.

De hoorn die nu in het orkest gebruikt wordt heeft wél ventielen. Door het indrukken of loslaten van ventielen, kun je op dit instrument verschillende tonen maken. Het geluid wordt geproduceerd door het vibreren van de lippen van de speler tegen het trechtervormige mondstuk. Je kan dus door middel van lipspanning en luchtsnelheid ook andere tonen produceren.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: maandag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Keyboard is een erg veelzijdig instrument! Je kunt al vrij snel liedjes spelen met een begeleiding in verschillende muziekstijlen en met alle denkbare instrumenten die je wilt. Met het keyboard heb je eigenlijk een soort privéband in huis.

Piano spelen is ook een onderdeel van keyboardles. Je leert notenlezen in de G- en de F-sleutel, akkoorden spelen in de linker- en rechterhand, ritme’s lezen, improviseren, gehoortraining en liedjes begeleiden. Natuurlijk leer je ook hoe je als toetsenist in een band kunt spelen. Een toetsenist op keyboard is heel gebruikelijk in een band.

Docent: Leonard Busselaar, Thomas Hans
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De klarinet behoort tot de familie van de houtblazers. Van alle houtblazers heeft de klarinet de grootste toonomvang: ruim 3,5 octaaf. De klarinet heeft ook grote dynamische mogelijkheden, van bijna onhoorbaar ppp tot een zeer krachtig fff en is geschikt voor bijna alle muziekstijlen. Met de klarinet kun je uitstekend samenspelen, bijvoorbeeld in een ensemble of een harmonie-orkest.

Docent: Steffen Snip
Leeftijd: vanaf 7 jaar (eerder is ook mogelijk na overleg met docent)
Lesdag: woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Eigenlijk hoeven we niet uit te leggen wat een piano is. Iedereen kent wel iemand die er een heeft, of heeft er zelf een! De piano is zeer geschikt om allerlei stijlen muziek mee te maken: pop, klassiek, jazz, het kan allemaal op de piano. Solo, of in een ensemble (zoals een popband). Ook kan bijna iedereen (van beginners tot gevorderden) leren pianospelen (van simpel tot virtuoos). Er zijn tegenwoordig ook goede elektrische of digitale piano’s te krijgen, zelfs een gewone piano die je zacht kan zetten, dan neemt je koptelefoon het geluid over. Ideaal als het geluid even geen overlast mag geven, of je gewoon ongestoord alleen met je piano wilt zijn!

Docent: Leonard Busselaar, Doroté Crijns, Thomas Hans, Pepijn van Vilsteren
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

[/av_button_big

De Saxofoon is een geweldig blaasinstrument. Je kunt er alle stijlen op spelen en je kunt er je eigen sound op maken. Wollig, scherp, klassiek, jazzy, scheurend, ik kan het je allemaal leren. Remmert heeft jarenlange les ervaring en geef les in jazz, pop, klassiek en alles wat er tussen zit. Zijn leerlingen variëren in leeftijd van 8 tot 80 jaar. Hij laat in de les alle stijlen aan bod komen, zodat de leerling uiteindelijk verantwoord een eigen voorkeur kan ontwikkelen. Er is keuze uit leuke lesmethoden met en zonder CD en hij begeleidt veel op piano/keyboard (ook de allernieuwste hits).

Docent: Remmert Tromp
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: maandag, vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Waarschijnlijk heb je al over onze drumlessen gelezen en las je dat er naast het drumstel nog veel meer slagwerkinstrumenten zijn. Slagwerkinstrumenten zijn er in 3 groepen:  De membrafonen, alles waar een vel op zit en in beweging word gebracht door een stok of hand. Denk aan trommels, djembe’s, pauken, en noem maar op. De idiofonen, de instrumenten die zelf klinken. Er is geen vel voor nodig. Ook het aanslaan hiervan gaat met hand of stok. Hierbij horen de xylofoon, marimba, vibrafoon, klokkenspel, bekkens, gong etc. En als laatste de effectenZo heb je de sirene, de zweep, de ratel, toeters en hoe gek je het maar kunt bedenken.

Docent: Peter Biesheuvel, Will van Toor
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent

De trombone en de bariton zijn koperen blaasinstrumenten. Als je een van deze instrumenten bespeelt ben je dus een koperblazer. We noemen deze instrumentengroep ook wel: laag koper. Met deze instrumenten kan je alle kanten uit, van jazzbands tot harmonie-orkesten, van brassbands tot fanfares en van salsabands tot symfonie-orkesten.

Docent: Daniel Follmann
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: in overleg met docent
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Wil je komend jaar een nieuwe uitdaging aan gaan? Probeer het eens op de trompet: een koper-instrument waarop je alles kan spelen, zoals droevige liedjes, maar ook stralende en swingende nummers.

De uitdaging is vooral om dagelijks bezig te zijn met het voortbrengen van een zo mooi mogelijk geluid. Hiervoor moet je je mondspieren in de juiste vorm houden en je buikspieren gebruiken om de adem op de juiste manier te sturen. Het geluid wat je dan uit dit instrument tevoorschijn haalt is mooi, helder, spetterend en schitterend tegelijk.

Docent: Simon Boerke
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

De viool is een strijkinstrument met vier snaren. De viool ligt op je schouder en je houdt hem vast met je kin en je linkerhand. Met je rechterhand strijk je met de stok over de snaren. De stok is gemaakt van paardenharen die de snaar in trilling brengen.

Docent: Hilka Jelsma
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Lesdag: maandag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

In onze zanglessen staat je eigen stem leren kennen voorop, zodat jij je eigen geluid krijgt en weet wat je kunt en wat je kunt verbeteren. Je krijgt duidelijke aanwijzingen en leert over ademhaling, houding en stemgebruik.

Docent: Pien Straesser
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen

Ensembles, Koren en Popbands

Samen muziek maken is wat Muziek-en Dansschool Heiloo uniek maakt. Het is van grote waarde en bij ons mogelijk om in ensembleverband te spelen. Er zijn ensembles en koren voor verschillende leeftijden en niveaus. Een popbands wordt meestal gestart in projectvorm, dit wordt gecommuniceerd via de website, nieuwsbrieven en de lokale pers. Voor leerlingen van Muziek-en Dansschool Heiloo geldt een gereduceerd tarief.

Het volwassenen strijkersensemble komt elke twee weken bij elkaar om samen muziek te maken. Het gezamenlijk musiceren en de interactie tussen de muzikanten staat tijdens de lessen centraal. Om dit te kunnen realiseren is er aandacht voor individueel spel binnen de groep. Hierdoor kunnen strijkers van uiteenlopend niveau met elkaar muziek maken. Volwassenen die net met een strijkinstrument begonnen zijn spelen met ervaren instrumentalisten, ieder met een partij van zijn/haar eigen niveau. Het volwassenen- ensemble speelt barokmuziek en werken uit de romantiek, maar ook Irish Fiddlers. Aan het einde van het muziekschoolseizoen presenteert het ensemble zijn muziek in een eigen uitvoering.

Heeft u vroeger ook een strijkinstrument gespeeld en wilt u dit weer oppakken, zonder op les te moeten? Of heeft u juist al jaren les en lijkt het u leuk om een keertje samen te spelen? U bent van harte welkom bij ons strijkersensemble.

Docent: Hilka Jelsma
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Lesdag: woensdag
Lestijd: 16.00 – 18.00
Aantal lessen: 20 lessen

Het ‘Ostro’ ensemble is een enthousiaste groep ervaren houtblazers en heeft een zeer breed repertoire van klassiek tot musical. Het ensemble verzorgt ook optredens, o.a. in verzorgingscentra. Speel je al een aantal jaar dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot of saxofoon en lijkt je het leuk om samen te spelen? Je bent van harte welkom bij het ‘Ostro’ ensemble!!!

Docent: Thomas Hans
Leeftijd: 21+
Lesdag: woensdag
Lestijd: 20.00 – 21.00
Aantal lessen: 23 lessen

De blokfluit is een zeer geschikt instrument voor samenspel. Omdat de blokfluit uit een grote familie bestaat van wel tien verschillende groottes (van sopranino tot sub-contrabas) is er een grote diversiteit in klanken mogelijk. Je kan muziek spelen uit acht eeuwen, van middeleeuwen tot anno nu: renaissance, barok, klassiek, pop, jazz en wereldmuziek.

De blokfluit is zeer geschikt voor samenspel.

Het blokfluitensemble van de muziekschool bestaat uit een groep enthousiaste mensen die al jaren met veel plezier samenspelen. Er is altijd plaats voor nieuwe leden. Het spelen van minimaal twee fluiten (sopraan- en altblokfluit) op een gevorderd niveau is een vereiste.

Docent: Jan Jaap Langereis
Leeftijd: 50+
Lesdag: woensdag
Lestijd: 16.00 – 17.00
Aantal lessen: 20 lessen

Na wat inzingoefeningen gaan we aan de gang met liederen in alle mogelijke stijlen van Simon & Garfunkel tot Schubert en Händel. Daar zitten vele volksmelodietjes tussen en leuke, maar ook swingende canons. We hanteren drie stemsoorten: -Sopraan -Mezzosopraan -Alt. De sfeer is gezellig en het niveau houden we laagdrempelig. Kom gerust eens meedoen om het te ervaren.

Docent: Simon Boerke
Leeftijd: 21+
Lesdag: woensdag
Lestijd: 20.00-21.30

Aantal lessen: 30 lessen

Hitchmen is een kleine en enthousiaste groep zangers. We zingen niet alleen gangbare nummers, maar ook gekke teksten en gevoelige nummers. Van gospel tot moderne pop en altijd meerstemmig. Je eigen stem doet ertoe en de uitdaging zit in een klinkende samenzang van de vier stemsoorten. Hitchmen is ontstaan in 2012 en wat de naam betekent blijft een raadsel…..

Docent: Jan Jaap Langereis
Leeftijd: 30+
Lesdag: donderdag
Lestijd: 20.30-21.30
Aantal lessen: 30 lessen

Het fluitensemble speelt allerlei stijlen muziek, van barok tot hedendaagse muziek. Er wordt ook vaak gebruikt gemaakt van pianobegeleiding. We treden elk jaar op, bijvoorbeeld met een miniconcertje in het Lioba-klooster in Egmond-Binnen en bij de Music Meeting Heiloo.

Docent: Martin Rozema
Leeftijd: 18+
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 20.30 – 21.30
Aantal lessen: 30 lessen

Op maandag avond repeteert het Jazz ensemble o.l.v. saxofoondocent Remmert Tromp. Er wordt door Remmert gearrangeerd, meerstemmig jazzrepertoire gespeeld. Improvisatie vormt een belangrijk onderdeel van de lessen. Om mee te kunnen spelen, moet je minimaal 3 jaar speelervaring hebben. De leeftijd van de leden is 50+,  maar jongere leden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Docent: Remmert Tromp
Leeftijd: 18+
Lesdag: maandag
Lestijd: 19.30 – 20.30
Aantal lessen: 19 lessen

Musical en Dans

In de musicallessen krijg je les in zang, spel en dans. Dit alles in een veilige én gezellige omgeving, want musical moet vooral plezier brengen. De lessen hebben een veilige, gezellige sfeer, waarin ieder kind wordt uitgedaagd om de eigen grenzen op te zoeken en zich te ontwikkelen. Een aantal keren per jaar gaan de leerlingen het podium op om alles uit de lessen in de praktijk te brengen en zich te presenteren in een echte musicalvoorstelling.

Tijdens de danslessen worden op een vrolijke manier allerlei dansstijlen en danstechnieken aangeleerd. Er wordt gewerkt aan lichaamsbewustzijn, het aanleren van dansjes en improvisatie. Naast ritme, coördinatie en muzikaliteit is dansen ook goed voor de ontwikkeling van onder andere de fijne en grove motoriek, sociale vaardigheden.

World Hip Hop – Een les waar allerlei invloeden van over de hele wereld in terug te vinden zijn: Indie-, Afro-, en American-hiphop. We zijn meer en meer in contact met de hele wereld, dit geldt ook voor dans en muziek. Artiesten werken samen en stijlen worden gecombineerd.  Tijdens de les werken we aan isolatie, controle,  kracht en choreografie waarin er gekeken zal worden naar de behoefte en wensen van de leerlingen.

Docent: Shannon Kneefel
Leeftijd: 4-6 jaar
Lesdag: woensdag 30 september
Lestijd: 15.30 – 16.15 uur
Aantal lessen: 38 lessen

Een feest voor elk kind. Op speelse wijze wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van het lichaam, samenwerken, soepel bewegen en het aanleren van dansjes.

Docent: Shannon Kneefel
Leeftijd: 7-8 jaar
Lesdag: woensdag 30 september
Lestijd: 15.30 uur – 16.15 uur
Aantal lessen: 38 lessen

Vervolg op de kleuterdans. Op een vrolijke manier worden allerlei dansstijlen en danstechnieken aangeleerd. Er wordt gewerkt aan lichaamsbewust, het aanleren van dansjes en improviseren.

Docent: Shannon Kneefel
Leeftijd: 9+
Lesdag: woensdag 30 september
Lestijd: 16.30 uur – 17.30 uur
Aantal lessen: 38 lessen

World Hip Hop is een les speciaal voor jonge dansers waarin allerlei invloeden van over de hele wereld in terug te vinden zijn, zoals: Indie-, Afro-, American-hip hop en meer.

Docent: Sanne Mallant
Leeftijd: 6-7 jaar
Lesdag: dinsdag 8 september
Lestijd: 16.15 uur – 17.00 uur (groepen 1&2 minimusical zijn samengevoegd)
Aantal lessen: 36 lessen

Een paar keer per jaar gaan we het podium op met korte eigen geschreven musicalpresentaties om te laten zien waar wij in de lessen mee bezig zijn. De kinderen maken in de musicallessen op een leuke manier kennis met de drie musicaldisiplines: spel, dans en zang.

Docent: Sanne Mallant
Leeftijd: 8-9 jaar
Lesdag: dinsdag 8 september 
Lestijd: 16-15 uur – 17.00 uur (groepen 1&2 minimusical zijn samengevoegd)
Aantal lessen: 36 lessen

Een paar keer per jaar gaan we het podium op met korte eigen geschreven musicalpresentaties om te laten zien waar wij in de lessen mee bezig zijn. De kinderen maken in de musicallessen op een leuke manier kennis met de drie musicaldisiplines: spel, dans en zang.

Docent: Sanne Mallant
Leeftijd:  9+
Lesdag: dinsdag (instromen mogelijk)
Lestijd: 17.00 uur – 18.00 uur 
Aantal lessen: 36 lessen

Bij de musicalproductie spelen we elk jaar een volwaardige musicalvoorstelling. Hiermee sluiten we het jaar af en brengen we al het geleerde in de praktijk. Deze muscial wordt door de docent geschreven en is dus helemaal aangepast op de individuele talenten van onze musicalsterren.

Om de kinderen nog beter voor te bereiden op de musicalproductie worden er ook 10 zanglessen gegeven. Deze lessen vinden 10 keer per jaar plaats. Met deze lessen kunnen de kinderen zich nog beter ontwikkelen en kunnen ze ook op dat vlak vol zelfvertrouwen het podium op.