Veel gestelde vragen en antwoorden over de lessen tijdens de coronacrisis.  

Wanneer gaat de school weer open? 

Vanaf donderdag 19 november zijn voor alle cursisten de lessen weer van start gegaan op Muziek- en Dansschool Heiloo.

Is het veilig als de school open gaat?
Vanzelfsprekend doen we er alles aan om besmetting tijdens de lessen te voorkomen. Wij volgen hiervoor een landelijk goedgekeurd protocol dat is opgesteld door de branche. Aan dit protocol is hard gewerkt.   

Hoe zit het met de voorspeelavonden die al gepland stonden? 
De voorspeelavonden zijn opgeschoven naar februari 2021. Daarover t.z.t. meer.

Gaan we dan helemaal niets gezamenlijks meer doen? 
Jawel, we willen het natuurlijk vieren als we weer opengaan en dat er weer muziek in het gebouw klinkt. Maar hoe en wanneer? Daar denken we hard over na. Het kerstconcert in de Witte Kerk op 14 december staat ingepland. We zijn erover aan het nadenken voorspeelavonden (ook) live uit te zenden zodat publiek veilig kan kijken en wij de leerlingen die voorspelen, op gepaste afstand  kunnen laten spelen.  

Is de school langer open dit seizoen? 
In principe handhaven we de gewone vakantieplanning, zie: https://muziekendansschoolheiloo.nl/vakanties/
Als docenten nog tijd nodig hebben om lessen in te halen en dat ook lukt met hun eigen vakantieplannen en die van hun leerlingen, stellen wij hen in staat dat op school te doen.  

Als ik lessen mis tijdens deze periode worden die dan nog dit seizoen ingehaald? 
Dat is wel de bedoeling. Wij hopen dat we dit jaar zoveel mogelijk gemiste lessen kunnen inhalen. Omdat veel leerlingen nu online les krijgen, en dus geen lessen missen, hebben de meeste docenten straks ruimte om in de extra tijd ook de lessen met de andere leerlingen in te halen. 

Als mijn lessen dit seizoen niet meer ingehaald kunnen worden wat gebeurt er dan? 
Een muziekschooljaar bestaat uit 38 lessen en musical telt 36 lessen. Als er leerlingen zijn die door de sluiting van MDH niet aan dit aantal komen, zullen wij mogelijk deze leerlingen volgend seizoen alsnog deze extra lessen geven. In principe geldt volgens onze voorwaarden dat restitutie mogelijk is vanaf de derde gemiste les (zie hieronder).  

Wat gebeurt er als ik nu toch wil stoppen met de lessen? 
U kunt te allen tijde stoppen bij de muziekschool, u bent dan meestal wel gebonden aan een maand opzegtermijn. Opzeggen gaat altijd via de administratie (info@muziekendansschoolheiloo.nl) nooit via de docent! Dit gaat nog wel eens mis vandaar het uitroepteken. Natuurlijk is het wel zo netjes om dit ook je docent te melden maar daarmee zijn de lessen nog niet opgezegd. 

Wat moet ik doen als ik door deze crisis niet meer aan mijn verplichting kan voldoen en wel moet stoppen met de lessen? 
Graag wijzen wij u op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel benodigdheden zoals dansschoenen of de huur van een instrument als u het zelf niet (meer) kunt bekostigen. Valt u buiten deze categorie, dan kunt u de directie een mail sturen met een verzoek met onderbouwing om meteen te stoppen. Deze mail kan naar directie@muziekendansschoolheiloo.nl 

Wat gebeurt er als ik in een ensemble speel of zing dat dit seizoen niet meer alle repetities kan inhalen?
In principe hebben alle docenten dit al met hun groepen afgestemd. Neem bij onduidelijkheid contact op met uw eigen docent.  

Wat gebeurt er als ik net voor een korte cursus heb betaald en deze onderbroken is door de sluiting van het gebouw. 
Indien mogelijk gaat de cursus verder waar deze is gebleven. Mocht de cursus dit jaar niet meer afgemaakt kunnen worden, dan kunt u restitutie vragen voor de gemiste lessen.  

Wat gebeurt er als de maatregelen van de overheid verlengd worden?
Dan komen wij weer in de lucht met nieuwe antwoorden.